Έχετε κάποια απορία; Καλέστε μας στο 2741304001!|info@e-kyklos.gr

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο για τις επιχειρήσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο για τις επιχειρήσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) έχουνε μπει για τα καλά στη ζωή μας και η ενασχόληση με αυτά είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας τόσο νεότερων όσο και μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων που πλέον έχουν εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως περισσότεροι από ένας στους δύο (ποσοστό 52,4%) κάνει πλέον χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μέσω χρόνο παραμονής σε αυτά 77,9 λεπτά την ημέρα. Το Facebook είναι αδιαμφισβήτητα ο κυρίαρχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ποσοστό 48%. Τα ποσοστά του Facebook στις ηλικίες 13-4 που φτάνει το 85% ενώ αξιοπρόσεκτα είναι και τα ποσοστά στις ηλικίες 45-54 με 25% αλλά και 55-70 με 8%.

Φυσικό επακόλουθο της διείσδυσης αυτής είναι η δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους προσφέρουν με σκοπό την προώθηση τους. Αν πάρουμε για παράδειγμα το Facebook μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική σελίδα της επιχείρησης μέσω τις οποίας να αλληλοεπιδρούμε με τις αγορές στόχου μας. Δημιουργώντας σταδιακά έναν ικανό αριθμό φίλων (fans) της σελίδας μας μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του σε τακτική βάση “ανεβάζοντας” περιεχόμενο (posts) καθώς και να επεκτείνουμε την αγορά μας χρησιμοποιώντας την δυνατότητα διαφήμισης που μας δίνει το Facebook, εμφανιζόμενοι σε ένα μεγαλύτερο κοινό το οποίο δεν γνώριζε την επιχείρησή μας. Ένα πλεονέκτημα της χρήσης του Facebook αλλά και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο διαφήμισης είναι και η δυνατότητα που μας δίνει να ορίσουμε μια σειρά από κριτήρια όσον αφορά το κοινό στο οποίο θα εμφανιστεί η διαφήμιση μας έτσι ώστε να είναι στοχευμένη στις αγορές που μας ενδιαφέρουν και κατ’ επέκταση πιο αποδοτική.

Με αυτόν τον τρόπο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύονται ένα χρησιμότατο εργαλείο καθώς και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό της επιχείρησης το οποίο με το σωστό χειρισμό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή της.

By | 2015-05-20T16:44:32+02:00 May 9th, 2015|Social Media|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

more